Grupul antreprenorial Agroland, un nume important pe piața românească de retail, agribusiness, producție alimentară și nutriție animală, a anunțat un amplu proces de rebranding și o consolidare strategică a operațiunilor sale. Compania se va structura pe trei verticale distincte de business – retail, food și agribusiness – și pregătește investiții semnificative, inclusiv extinderea pe noi segmente de piață, cum ar fi producția de ouă ecologice și abatorizarea păsărilor.
Această transformare marchează o nouă etapă în dezvoltarea Agroland, vizând adaptarea rapidă la dinamica pieței și implementarea unor strategii de creștere mai eficiente. Noua structură organizațională, sub umbrela Agroland Group, va aduce, de asemenea, o mai mare claritate și transparență pentru investitorii de pe piața AeRO a Bursei de Valori București, unde sunt listate companiile Agroland Business System (AG) și Agroland Agribusiness (AAB), facilitând evaluarea individuală a performanței fiecărui segment și sprijinind obiectivul pe termen mediu de listare pe piața principală.
Investiții Strategice și Extindere pe Noi Piețe
Planurile de dezvoltare ale grupului includ un ritm susținut de investiții, depășind nivelul din 2024. O mișcare notabilă este achiziția primei ferme de producție de ouă ecologice înființate în România, o unitate cu o capacitate anuală estimată la 3 milioane de ouă BIO, care se va alătura grupului începând cu 1 mai 2025. Această achiziție răspunde cererii crescânde pentru produse sustenabile.
Pe lângă aceasta, Agroland continuă investițiile în platforma avicolă de la Mihăilești, estimând o creștere a producției medii lunare de ouă cu 18% față de 2024, ajungând la 5,8 milioane de ouă. În sectorul agribusiness, a fost demarată modernizarea stației de condiționare a semințelor din Șimian (Mehedinți), pentru a îmbunătăți calitatea proceselor de selecție. În zona de retail, sunt planificate cel puțin 10 noi magazine pentru acest an, majoritatea în format Mega. Grupul explorează și intrarea în segmentul de abatorizare a păsărilor.
“Securitatea alimentară devine din ce în ce mai importantă,” a declarat Horia Cardoș, fondator și CEO al Agroland Business System. “Credem că România (…) poate să asigure nu doar ouăle necesare consumului intern dar chiar să exportăm. Agroland își propune să fie un partener de încredere în acest proces, investind în producția internă, dar și în dezvoltarea unei unități de procesare a ouălor.”
Noua structură este completată de o identitate vizuală reînnoită, menită să sublinieze forța fiecărei verticale de business și poziționarea Agroland Group ca un ecosistem integrat, axat pe sustenabilitate și parteneriate strategice.